Askeri Bilgiler

Askeriyede Savunma Nasıl Yazılır?

Askeriyede Savunma Nasıl Yazılır?

Askeriyede savunma nasıl yazılır sorusu, maalesef ki bazı askerlerin sormak zorunda olduğu sorulardan bir tanesidir. Askeriyede bazı problemler nedeni ile askerlerin savunma yazma durumu ortaya çıkabilmektedir. Bu durumlarda askerler yaşadıkları olayları, olduğu gibi eksiksiz ve yanlışsız aktararak savunmalarını yazarak ceza almamak için ellerinden geleni yaparlar. Buna ek olarak askeriyede savunma bir şikayette bulunma gibi nedenlerden dolayı da yazılabilir.

Askerlik, şüphesiz ki son derece dikkat ve saygı gerektiren bir meslektir. Ülkemizdeki yetişkin her erkeğin yapmakla yükümlü olduğu bu askerlik görevini isterlerse erkekler meslek olarak da yapabilirler. Bunun için gerekli sınavlara girerler ve zamanla yükselirler, yani rütbe kazanırlar. Fakat bu durumlar burada yazıldığı gibi kolay gerçekleşen işlemler değildir. Oldukça sabır ve saygı gerektirir. Bu nedenle saygı sınırının aşıldığı durumlarda askere üstü tarafından bazı cezalar verilebilir. Bu cezalar sonrasında askere üstü tarafından ceza uygulanması da hukuken yanlış bir seçenek değildir.

Askeriyede Savunma Nasıl Yazılır?
Askeriyede Savunma Nasıl Yazılır?

Askeriyede Savunma ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Askeriyede savunma nasıl yazılır sorusunu soran kişilerin bilmediği bazı konular olabilir. Bu konulardan en önemlisi şudur ki, askeriyede bir askere verilen ceza, yazılı olarak onanmadığı sürece askere uygulanamaz. Yani bir askerin üstü “Bu gece cezalısın, odama geleceksin.” Gibi bir cezayı sözlü olarak söylediğinde asker bunu kanunen uygulamak zorunda değildir. Bu uygulamayı gerçekleştirmesi için askerin üstünün bu cezayı yazılı bir şekilde bildirmesi gerekir.

Asker işlediği bir suçtan ötürü ceza aldığında savunma yazma hakkına sahiptir. Çünkü ülkemizdeki herkes, suçlu olsun ya da olmasın, savunma hakkına sahiptir. Bu durum, her ne kadar katı kuralları olsa da askeriyede de aynı şekilde geçerliliğini sürdürmektedir. Bu nedenle askerlerin savunma yazmaktan çekinmemeleri gerekir. Bazı askerlerin üstlerinden çekindikleri için savunma vermedikleri pek çok kişi tarafından duyulmaktadır.

Ceza alan asker, savunma verme hakkı olduğu gibi savunma vermeme hakkı olduğunu da unutmamalıdır. Yani askerler savunma vermek zorunda değildir. Cezasını kabul edip uygulamaya koyulmasını isteyen bir askere savunma yazdırmak da bir o kadar saçma bir seçenek olacaktır.

Askeriyede Savunma Nasıl Yazılır, Savunma Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Nelerdir?

Askeriyede savunma nasıl yazılır sorusuna gelirsek, savunma yazmak için aşağıda listelenmiş olan bilgilere göz atmanızı tavsiye ederiz:

  • Bir askerin savunma yazarken olayı doğru ya da yanlış anlatmasına göre askere ek bir ceza uygulanamaz. Asker kendi açısından olayı anlatırken kendi doğrularını ifade ederek kendisini savunduğu için üstüne doğruyu söylememe suçundan ceza alamaz. Bu kanunen yasaktır.
  • Askerler savunmalarını el yazısı ile değil, bilgisayar çıktısı olarak teslim etmelidir. Çünkü savunma resmi bir belge niteliği taşıyacaktır. Bu nedenle savunmaların bilgisayar çıktısı olarak verilmesi tavsiye edilir.
  • Aynı savunmadan birkaç adet yazmak zorunlu değildir. Pek çok kişi aynı savunmadan 3 adet teslim etmektedir. Fakat bu bir zorunluluk değildir. Bir adet yeterli olacaktır.
  • Savunma yazarken asker, olayı anlatırken üstü ile arasında geçen diyalogdaki kötü kelimeleri savunmasına ekleyebilir. Burada kötü kelimeler kullandığı için de askere herhangi bir ceza uygulanması söz konusu olamaz.
  • Savunmanızı yazarken mümkün olduğunda konu dışına çıkmadan, olayı net bir şekilde anlatarak savunmanızı yazınız. Bu, savunmanızın sizi haklı çıkarabilmesi için oldukça önemli bir konudur. Gereksiz detaylara savunmanızda yer vermemelisiniz.

Askeriyede savunma nasıl yazılır adlı yazımızı bitirirken şunu söylemek isteriz; sizlere haksız olarak verilen cezaların önünü kesebilmeniz için savunma yazmaktan çekinmemelisiniz. Aksi taktirde bir başkası da sizinle aynı durumu yaşayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir