MSÜ Mülakat Soruları ve Cevapları 2023

msü mülakat soruları
msü mülakat soruları
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MSÜ Mülakat Soruları ve Cevapları 2023. Milli savunma üniversitesi her sene binlerce öğrenci almaktadır. MSÜ Türk Silahlı kuvvetlerinin Subay ve Astsubay ihtiyacını karşılamak için binlerce öğrenci yetiştirmektedir.

Lise mezunu veya üniversiteden mezun olduktan sonra subay veya astsubay olmak isteyen adaylar belli bir mülakattan geçmektedirler. 2023 msü alımlarında daha önceki senelerde çıkmış mülakat sorularını sizler için derledik.

Subay ve Astsubay Çıkmış Mülakat Soruları

Msü mülakatlarında çıkmış soru ve cevapları makalemizde ve mobil uygulamalarımızda detaylıca anlatacağız. mobil uygulama üzerinden çalışmak isterseniz.

msü mülakat soruları ve cevapları

Google play İndir : msü mülakat soruları

Örnek Resim

Appstore İndir : MSÜ Mülakat Soruları ve Cevapları

  1. Kendini tanıtır mısın?
    Cevap: Kişisel sorular.
    • Adın ve soyadın.
    • Gün, ay ve yıl olarak doğum tarihin ve doğum yerin. (Doğdum değil doğmuşum)
    • İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteyi nerede okuduğun.
    • Annen ve babanın yaptığı iş.
    • Kaç kardeş olduğun.
  2. Terör ögütlerini sayar mısın?
    • FETÖ
    • PKK
    • DHKP-C
    • TİKKO
    Ek soru: Fetönün başında kim var, Fetöyü 3 kelime ile anlatır mısın ve Fetöyü hiç tanımayan
    birine nasıl anlatırsın?
    Cevap 1: Fetullah Gülen.
    Cevap 2: Kişisel.
    Cevap 3: Kişisel.
  3. Halifeleri sırayla sayar mısın?
    Cevap: 4 Halife;
    • Hazreti Ebu Bekir.
    • Hazreti Ömer.
    • Hazreti Osman.
    • Hazreti Ali.
  4. Kur’an-ı Kerim kimin zamanında kitap haline dönüştürüldü?
    Cevap: Hazreti Ebu Bekir zamanında kitap haline getirilip, Hazreti Osman döneminde çoğaltıldı.
  5. 571 ne ifade ediyor?
    Cevap: Hz. Muhammed’in (SAV) doğrum tarihi.
  6. 610 ne ifade ediyor?
    Cevap: Hz. Muhammed’in (SAV) Peygamber oluşu.
  7. 622 ne ifade ediyor?
    Cevap: Hz. Muhammed’in (SAV) Mekke’den Medine’ye hicret ettiği tarih.
  8. 632 ne ifade ediyor?
    Cevap: Hz. Muhammed’in (SAV) vefat yılı.
  9. 1938 ne ifade ediyor?
    Cevap: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat yılı.
  10. 1934 ne ifade ediyor?
    Cevap: Bir kaç önemli olay olduğu için 4 bilgi verilmiştir.
    • 9 Şubat – Balkan Antantı
    • 14 Haziran – 1934 İskân Kanunu
    • 21 Haziran – Soyadı Kanunu
    • 5 Aralık – Kadınların milletvekili seçme ve seçilme haklarının tanınması
  11. 1040 ne ifade ediyor?
    Cevap: Selçuklularla Gazneliler arasında 1040 yılında yaşanan Dandanakan Savaşı, Selçuklu
    Devleti’nin kurulması ile sonuçlanan bir muharebedir.
  12. 1071 ne ifade ediyor?
    Cevap: Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatoru Romen Diyojen arasında
    Muş’un Malazgirt ovasında gerçekleşen muharebedir. Alp Arslan’ın zaferi ile sonuçlanan
    Malazgirt Muharebesi, “Türklere Anadolu’nun kapılarında kesin zafer sağlayan son muharebe”
    olarak bilinir. Savaşın sonucunda bu topraklar kıyamete kadar bizim yurdumuz olmuştur.
  13. 15 Temmuz Gecesi nerede idin ve ne hissettin?
    Cevap: Kişisel.
  14. Truva kazısı kim tarafından kaç yılında yapıldı?
    Cevap: İlk olarak 1871’de Heinrich Schliemann tarafından kazıldı.
  15. Ailende devlet memuru var mı?
    Cevap: Kişisel.
  16. KPSS/YKS puanın nedir?
    Cevap: Kişisel.
  17. Neden Astsubay/Subay olmak istiyorsun?
    Cevap: Kişisel.
  18. Hiç yurtta kaldın mı?
    Cevap Kişisel.
  19. Hangi dershanelere gittin?
    Cevap: Kişisel.
  20. Çin’in başkenti?
    Cevap: Pekin.
  21. Kurtulun savaşındaki İtilaf devleti?
    Cevap: Yunanlılar.
  22. 20+(-4:4) sonucu nedir?
    Cevap: 19.
  23. Mesleğin ile alakalı kişisel sorular?
    Cevap: Kişisel.
  1. Çanakkale Boğazından çıkınca kuzeyde kalan adamız nedir?
    Cevap: Gökçeada.
  2. Bayrağımızdaki yıldızın anlamı nedir?
    Cevap: Türklüğü temsil eder.
  3. Osmanlı Devleti hangi boydan gelmiştir ve kurucusu kimdir?
    Cevap: Kayı boyu, Osman Bey.
  4. Dışarıda gezen insanları komutanın tutukla derse ne yaparsın?
    Cevap: Kişisel.
  5. Kullandığımız alfabeler nedir?
    Cevap:
    • Göktürk Alfabesi
    • Uygur Alfabesi
    • Arap-İslam Alfabesi
    • Kiril Alfabesi
    • Latin Alfabesi
  6. Mübarek geceleri sayar mısın?
    • Kadir Gecesi.
    • Miraç Kandili.
    • Mevlid Kandili.
    • Regaip Kandili.
    • Berat Kandili.
  7. Güney ve Kuzey rüzgarlarını sayar mısın?
    Cevap: Kuzey; Karayel, Yıldız ve Poyraz. Güney; Lodos, Kıble ve Samyeli.
  8. Milli Savunma Üniversitesi Rektörü kimdir?
    Cevap: Prof. Dr. Erhan Afyoncu.
  9. Türkiye’nin kordinatları nedir?
    Cevap: Dünya üzerinde, baş meridyene (Greenwich) göre 26-45 doğu meridyenlerinde, ekvatora
    göre ise 36-42 kuzey paralelleri arasında yer almaktadır.
  10. Amacın asker mi olmak yoksa meslek sahibi mi olmak?
    Cevap: Kişisel.
  11. Sık sık kitap okur musun?
    Cevap Kişisel.
  12. Sevmediğin yönlerin neresidir?
    Cevap: Kişisel.
  13. Kurtuluş Savaşının başlangıç tarihi nedir?
    Cevap: 1919’dur.
  14. Cumhuriyet kaç yılında ilan edildi?
    Cevap: 29 Ekim 1923’de.
  15. 1 Ton kaç KG eder?
    Cevap: 1000.
  16. 1 KG kaç Gram eder?
    Cevap: 1000.
  17. Kare kökü kendinden büyük sayı hangisidir?
    Cevap: 0 ila 1 arasında ki sayılardır.
  18. Milli silahlarımız nedir?
    • Som Füzesi
    • Umtas Tanksavar
    • T129 Atak Helikopteri
    • Bora-12 Kesin Nişancı Tüfeği
    • T-155 Fırtına Obüsü
    • Altay Tankı
    • Akya Milli Torpido
    • Milgem Gemi
    • Anka İHA
    • Atmaca Gemisavar
    • Arma Zırhlı Muharebe Aracı
    • Kirpi
    • Gözcü Mini İHA
    • Hürkuş Eğitim Uçağı
    • İDA İnsansız Deniz Aracı
    • Kasırga T-300
    • MPT-76 Tüfek
    • Pars Zırhlı Muharebe Aracı
    • Tübitak Akıllı Bomba
  19. İlk milli tankımız nedir?
    Cevap: Altay Tankı.
  20. Tarihte bildiğin liderleri sayar mısın?
    Cevap: Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yavuz Sultan Selim Han, Fatih Sultan Mehmet Han, Kanuni
    Sultan Süleyman, Abdülhamid Han ve Recep Tayyip Erdoğan.
  21. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün katıldığı savaşları sayar mısın?
    Cevap:
    • 31 Mart Vakası 13 Nisan 1909
    • Arnavutluk İsyanı 15 Ocak 1911
    • Trablusgarp Savaşı 29 Eylül 1911
    • İkinci Balkan Savaşı 1912- 1913
    • Çanakkale Savaşı 18 Mart 1915
    • Doğu (Kafkas) Cephesi 1916-1917
    • Suriye-Filistin Cephesi 1917-1918
    • Kurtuluş Savaşı 1919 – 1923
    • Sakarya Savaşı 20 Ekim 1921
    • Büyük Taarruz 4 Mart 1922
    Ek Bilgi: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rütbe sıralaması;
    • Teğmen (10 Şubat 1902) Atatürk 1899 yılında Manastır Askerî İdadisi’ni bitirdikten sonra
    İstanbul’da Harp Okulu’na yazılır. Buradan 1902’de, 21 yaşında teğmen olarak mezun olur.
    • Üsteğmen (1903) Öğrenimine Harp Akademisi’nde devam eden Mustafa Kemal 1903 yılında
    üsteğmen olur.
    • Kurmay Yüzbaşı (11 Ocak 1905) Harp Akademisi’nden 11 Ocak 1905 tarihinde, yani 24
    yaşındayken Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle mezun olur.
    • Kıdemli Yüzbaşı (20 Haziran 1907) 20 Haziran 1907’de Kıdemli Yüzbaşı (Kolağası) olur ve
    Şam’daki ordunun Kurmay Başkanlığı’ndan bir göreve getirilir.
    • Binbaşı (27 Kasım 1911) 1911 – 1912 yıllarında süren ve Türk – İtalyan Savaşı olarak da
    bilinen Trablusgarp Savaşı sırasında Mustafa Kemal Atatürk de görev almak için Trablusgarp’a
    gelir. Burada çeşitli kuvvetlerin başında bulunan Gazi, 27 Kasım 1911’de Binbaşı olur.
    • Yarbay (1 Mart 1914) Sofya’dayken Yarbay oldu.
    • Albay (1 Haziran 1915) Çanakkale Cephesi’ndeki üstün başarıları sayesinde 1 Haziran 1915’te
    Albaylığa terfi eder.
    • Tümgeneral (1 Nisan 1916) 1 Nisan 1916’da Diyarbakır’da iken Tuğgeneralliğe (Mirliva)
    yükseltildi ve Paşa unvanını aldı.
    • Askerlikten istifa (8 Temmuz 1919) Verdiği talimatlarla ülkenin pek çok yerinde miting ve
    gösteriler başlatan Mustafa Kemal 22 Haziran 1919’da Amasya’da tam bağımsız Türkiye’nin
    temellerini oluşturan ilk kuruluş belgesi olarak bilinen Amasya Genelgesi’ni yayımlar.
    Hükümetin gittikçe daha fazla dikkatini celbeden bu önder, gerek dönemin Savunma
    Bakanlığı gerek padişah tarafından ısrarla İstanbul’a çağrılınca bunu reddeder ve bunun
    üzerine 8 Temmuz’da resmî görevine son verilir. Bunun üzerine aynı gün askerlikten de bizzat
    kendisi istifa eder.
    • Başkomutan (5 Ağustos 1921) Atatürk TBMM tarafından 5 Ağustos 1921’de Başkomutan
    seçilir. Bu rütbe, ‘’Savaşta bir devletin ordularının tümünü komuta eden en büyük komutan’’
    anlamına gelir.
    • Mareşal ve Gazi (19 Eylül 1921) Sakarya Meydan Muharebesi’ni Başkomutan olarak yürüten
    Atatürk kazanılan zaferin ardından 19 Eylül 1921’de Mareşallik rütbesi ve Gazi unvanını alır.
    Atatürk’ün rütbeleri arasında Mareşallik en büyük askerî rütbedir.
    Ek Bilgi: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Aldığı Madalyonlar:
    • Abide-i zafer hatırası. (1927)
    • Müttefik ajanslar 4. Kongresi. (1929)
    • İran Şahı’nın Türkiye’yi ziyaretleri hatırası. (1934)
    • 1. Ordu manevra hatırası. (20 Ağustos 1937)
    • 2. Ordu manevra hatırası. (13 Ekim 1937)
    • Ankara’ya gelişinin 18.yıl hatırası. (27 Aralık 1937)
    • TBMM Rozeti. (28 Aralık 1929)
  22. 18 Mart önemi nedir?
    Cevap: Çanakkale Şehitlerimizi anma günü.
  23. Atatürk’ün doğum ve ölüm yılı nedir?
    Cevap: 1881-1938
  24. Atatürk’ün inkilapları sayar mısın?
    Cevap:
    • Siyasal Devrimler:
    • Saltanatın kaldırılması. (1 Kasım 1922)
    • Cumhuriyetin ilanı. (29 Ekim 1923)
    • Halifeliğin kaldırılması. (3 Mart 1924)
    • Toplumsal Devrimler:
    • Kadınlara erkeklerle eşit haklar verilmesi. (1926-1934) (Milletvekili seçme seçilme gibi haklar)
    • Şapka ve kıyafet devrimi. (25 Kasım 1925)
    • Tekke zâviye ve türbelerin kapatılması. (30 Kasım 1925)
    • Soyadı kanunu. ( 21 Haziran 1934)
    • Lâkap ve unvanların kaldırılması. (26 Kasım 1934)
    • Uluslararası saat, takvim ve uzunluk ölçülerin kabulü. (1925)
    • Hukuk Devrimi:
    • Mecellenin kaldırılması (1926)
    • Türk Medeni Kanunu ve diğer kanunların çıkarılarak laik hukuk düzenine geçilmesi. (1924)
    • Eğitim ve Kültür Alanındaki Devrimler:
    • Öğretimin birleştirilmesi. (3 Mart 1924)
    • Yeni Türk harflerinin kabulü. (1 Kasım 1928)
    • Türk Dil ve Tarih Kurumlarının kurulması. (1931-1932)
    • Üniversite öğreniminin düzenlenmesi. (31 Mayıs 1933)
    • Güzel sanatlarda yenilikler.
    • Ekonomi Alanında Devrimler:
    • Aşârın kaldırılması. (1925)
    • Çiftçinin özendirilmesi.
    • Örnek çiftliklerin kurulması.
    • Sanayiyi Teşvik Kanunu’nun çıkarılarak sanayi kuruluşlarının kurulması.
    • I. ve II. Kalkınma Planları’nın (1933-1937) uygulamaya konulması, yurdun yeni yollarla
    donatılması.
    Ek Bilgi: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kitapları:
    • Takımın Muharebe Talimi (1908)
    • Cumalı Ordugahı – Süvari: Bölük, Alay, Liva Talim ve Manevraları (1909)
    • Tabiye ve Tatbikat Seyahati (1911)
    • Bölüğün Muharebe Talimi (1912)
    • Zabit ve Kumandan ile Hasbihal (1918)
    • Nutuk (1927)
    • Vatandaş için Medeni Bilgiler (1930)
    • Geometri (1937)
  25. IMF nedir?
    Cevap: Uluslararası Para Fonu.
  26. İstiklal Marşını okur musun?
    Cevap: Ayağa kalk, oradakilerin ayağa kalkmasını iste ve orada ki en büyük bayrağa dönüp oku.
  27. En sert anasayamız hangisidir?
    Cevap: Türk anayasa tarihinde en sert ve en kazuistik anayasamız 1982 Anayasası’dır.

MSÜ Fiziki yeterlilik ve parkurda yapılması gerekenler

MSÜ Fiziki yeterlilik ve parkurda yapılması gerekenler aslında çok basittir çok az bir kondisyonla istediğinizi sonuçları rahatlıkla alabilirsiniz. Subay mülakatları nasıl yapılır ve astsubay mülkatları.

Fiziki yeterlilik testi parkuru

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MSÜ Mülakat Soruları ve Cevapları 2023

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Mobil uygulama ile sınava hazırlan

Giriş Yap

MilitaryApp ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Mobil Uygulama indir
Reklam
Reklam Alanı