Askeri Bilgiler

Düz Tabanlar Askerlik Yapabilir mi?

Düz Tabanlar Askerlik Yapabilir mi?

Düz Tabanlar

Askerlik her erkeğe zorunlu olan kutsal bir görevdir. Bir Türk erkeği 20 yaşını doldurduktan sonra herhangi bir engeli bulunmuyorsa mutlaka askere gitmek zorundadır. Ancak yasalar askere alınabilecekleri belirttiği gibi askerlikten muaf olacakları da aynı şekilde belirlemiştir. Bu nedenle ciddi bir tedavi sürecinde olan, eğitimine devam eden, yurtdışında çalışmak zorunda kalan erkekler bu durumlarını belgelemeleri halinde askerlikten muaf olabilir ya da askerliklerini tecil ettirebilir.

Askere alınmada sağlık belirleyici bir unsurdur. Bu nedenle askerlik öncesinde herkes askerlik şubesine çağrılarak fiziki muayeneden geçer. Eğer fiziki muayenesinde askerlik yapabileceğiniz kanaat edilmeyen bir kişi varsa bu durumda askerlikten muaf yani çürüğe çıkarılır. Düz tabanlılar ise bu durumu merak ettikleri için düz tabanlar askerlik yapabilir mi? Konusunu her zaman araştırmıştır.

İlginizi çekebilir: Asker Şehitler Yıkanır mı?

Düz tabanlık insan hayatını tehlikeye atabilecek ciddi bir rahatsızlık olmasa da askerde istenilenleri yapabilmeye ve gurup içinde hareket etmeyi güçleştireceğinden dolayı askerlik yapmaya engeldir. Yani düz taban olan bir kişi askere alınmaz.

Yukarıda düz tabanlar askere alınmayacağını belirttik, fakat bu durumun şartlarının da uzun olduğunu söylemekte fayda vardır. Bu nedenle böyle bir durumunuz söz konusuysa iyi okumanız ve araştırmanız gerekir.

Düz Tabanlar Askerlik Yapabilir mi?
Düz Tabanlar Askerlik Yapabilir mi?

Düz Taban Nedir?

Düz tabanlar ayağın alt bölümünün çukur olmadan düz bir şekilde uzanması demektir. İnsanların ayaklarının altı normal şartlarda düz değildir ve bu da oturmayı, kalkmayı, koşmayı ve yürümeyi kolaylaştırır. Düz taban kişiler buna sahip olmadıklarından dolayı kolay yorulurlar ve istenilen şekilde uzun süreli ayakta kalamazlar. Askerliğinde ayakta olmakla yakından alakasının olması ister istemez bu sürecin zor geçmesine neden olur. Düz tabanlarda da farklı dereceler olduğundan dolayı düz tabanların tamamının askere alınmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu durumun hastaneye gidilerek belirlenmesi gerekir.

8 thoughts on “Düz Tabanlar Askerlik Yapabilir mi?

  1. Yunus dedi ki:

    Abi selamünaleyküm. Acaba JSGA mezunları da özel kuvvetlere başvurabilir mi? Cevaplarsanız çok sevinirim.

    1. Military App dedi ki:

      aleyküm selam jsga mezunu olan astsubay subay ve uzman erbaşlar göreve başladıklarında özel kuvvetler seçimlerine katılabilirler.

  2. Serdar dedi ki:

    Düz tabanlıyım ve askerlik yaptım ve düz tabanli bir sürü kişi vardı hepsi de yaptı.

    1. muhammet dedi ki:

      kaç derece düz tabanlığın vardı ?

      1. Ahmet subaşı dedi ki:

        16 derece düz tabanim askerlik yaparmiyim ?

        1. yelo dedi ki:

          Yönergeye göre 10 derecenin altındakiler muaf oluyor. 10 derece ve üstü askere alınıyor.

          1. Musa dedi ki:

            Eminmisininiz ve o yönerge nerde yazıyor

  3. Murat dedi ki:

    Türki silahı küvetleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir