Askeri Bilgiler

2022 Bedelli Askerlik Şartları Nelerdir?

yedekssubay scaled

2022 yılı bedelli askerlik şartları yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendirmektedir. Milli Savunma Bakanlığı’nın 2022 yılı için açıkladığı bedelli askerlik şartları ile henüz askerliğini yapmamış kimseler yararlanabilmektedir. Bedelli askerlik için en önemli nokta belirtilen ücretin  yatırılması olduğu kadar aynı zamanda da diğer bedelli askerlik şartları yerine getirmektir.

Bedelli Askerlik Nedir?

Bedelli askerlik, askerlik yapmamış kimselerin belirli bir bedel ödeyerek, kısa süreler içerisinde askerlik yapılmasına verilen isimdir. Türkiye’de belirli aralıklar ile uygulanmasına karşılık, iş gücünü canlı tutmak adına son yıllarda Türkiye’de her sene uygulanmakta ve yasalar sonucunda düzenli bir program halini almış bulunmaktadır. Bedelli askerlik şartlarının yerine getirilmesinden sonra uzun süreli askerlik yerine kısa süreli askerlik görevi yapılarak terhis olunmaktadır.

2022 Yılı İçin Bedelli Askerlik Ücreti Nedir?

Bedelli askerlik yapmak için en önemli şart bedelli askerlik ücretinin yatırılmasıdır. 2022 yılı için bedelli askerlik ücreti 80 bin lira olarak açıklanmıştır. Bu tutar 31 Aralık’a kadar geçerli olmaktadır. İlgili bankaların hesaplarına yapılacak ödemeden sonra diğer bedelli askerlik şartlı sağlanıyorsa bedelli asker başvurusu kabul edilmektedir.

Bedelli Askerliğe Nasıl Başvuru Yapılır?

Bedelli askerlik başvurusu yapmak için belirtilen yılın son gününe yani 31 Aralık’a kadar başvuruların tamamlanması gerekmektedir. Bedelli askerlik için önemli bir nokta hangi tarihte başvuru yapılırsa, işlemlerin sıradaki celp dönemlerine göre yapılmasıdır. Örneğin 2022 yılı sonunda başvuru işlemlerini tamamlayan bir kişinin bedelli askerlik tarihi 2023 yılının ortasında ya da sonlarında olacaktır. Bu bakımdan bedelli askerlik yapmak isteyenlerin başvuru tarihlerini doğru olarak tespit etmesi gerekmektedir.

Başvuru yaptıktan sonra belirtilmiş askerlik ücretinin 2 ay içerisinde yatırılması gerekmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra ücret yatırılmamış ise bedelli askerlik hizmetinden yararlanılmamaktadır.

Root 14 07 2014 Id.4093
2022 Bedelli Askerlik Şartları Nelerdir?

Başvuruları yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Öncelikli olarak e – devlet’e giriş yapılması gerekmektedir. E – Devlet şifrenizi bilmiyorsanız herhangi bir PTT’den e – devlet şifresi alabilirsiniz.
  • Giriş yaptıktan sonra arama kısmına Milli Savunma Bakanlığı yazarak ilgili sayfaya gidiniz.
  • MSB sayfasında “Asal Askerlik Hizmet Tercihleri” kısmına tıklayarak “Bedelli Askerlik Yapma İsteği” seçeneğine ulaşırsınız.
  • Bu sayfadan, eğer bedelli başvurunuz olumsuz yanıtlanırsa ücret iadesi alabileceğiniz askerlik şubesini belirtmeniz gerekmektedir.
  • Gereken diğer bilgiler ile birlikte “Kaydet” butonuna tıkladıktan sonra ödeme bilgileriniz ekrana yansıyacaktır.
  • Ödeme işlemlerinizi 2 ay içerisinde ilgili banka hesabına yatırmanız gerekmektedir.
  • Başvuru yaparken önemli olan konu 31 Aralık sonrasında fiyatlarda artış olacağı için, başvuruyu önceden yapmış olsanız bile eğer 31 Aralık sonrasında ödeme yapacaksanız yeni belirlenen ücreti yatırmanız gerekecektir.

Ödeme işlemlerini de yaptıktan sonra askerlik şubesine giderek ya da E – Devlet’in ilgili sayfasındaki “sevk işlemleri” sekmesi altından bedelli askerlik durumunuzu ve gideceğiniz birliği kontrol edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir