Polislikten başka memurluğa geçmek ve tüm detayları her geçen gün çok daha fazla merak edilen konular arasında yerini alıyor. Başka nedenlerle polis memuru olarak görevine devam ederken başka bir bölgede memur olarak hizmet etmek isteyen bir kişi, koşullar aksini gerektirmedikçe, yürürlükteki yasalara göre nakledilebilir. Bu kurumun tüzüğü dikkate alınarak belirtilen ilgili kuruma transferler yapılacaktır. Örneğin Maliye Bakanlığına nakil yapmak isteyen bir kişinin Maliye Bakanlığı Memurlarının Atanması ve Yükseltilmesi Hakkında Yönetmelik’in 42. maddesini incelemesi gerekmektedir. Bu Yönetmelik, diğer kurumlardan nakil şeklinde yapılan atamalara ilişkin usul ve esasları düzenler.
Kamu kurumları arasındaki geçiş sürecinde çeşitli koşullar göz önünde bulundurulur. Önce geçiş gerçekleştirmek isteyen polis memurunun nitelikleri göz önünde bulundurulur. Diğer bir koşul ise kamu görevine başvurmak isteye n kişinin başvuruda bulunmasıdır. Ayrıca her iki kurumun da kişinin nakil talebini kabul etmesi önemlidir. Başka bir deyişle, transfer başvurusunda bulunan, transfer talep eden kurum ve transfer talep eden kuruluşun işlemi kabul etmesi gerekir. Bu, geçiş sürecini başlatacaktır.
Polislikten Başka Memurluğa Geçiş Şartları
Laboratuvar teknisyenleri, hemşireler, mimarlar, mühendisler, radyograflar, istatistikçiler, doktorlar, şehir plancıları, mühendisler, veri oluşturma ve yönetim operatörleri, kadastro mühendisleri, analistler, bilgisayar operatörleri, veri merkezi yöneticileri, kamu kurumu unvanına sahip kişiler ve kuruluşlar, eğitim uzmanları, harita mühendisleri ve güvenlik görevlileri gibi memurluklar için polis memurları belirli koşullar çerçevesinde nakil gerçekleştirebilir. Koşul, son 3 yıla ait tescil raporunda olumsuz bir durum olmaması ve herhangi bir idari yaptırımın bulunmamasıdır. Ayrıca, memur olarak atanabilmek için, hedeflenen meslekte dört yıllık üniversite eğitimini tamamlaması gerekir. Polislikten memurluğa geçiş bu kapsamda gerçekleşmektedir.
Bu hükümler çerçevesinde detaylar tamamlanacak resmi hizmet alanına bağlı olmakla birlikte, askerlik hizmeti dışında yukarıda belirtilen koşullarda yapılabilir. Bunu tam anlamıyla gerçekleştirmek için doğrudan Maliye Bakanlığına başvurmanız ve gerekli kontrolleri yaptıktan sonra Maliye Bakanlığı tarafından onaylanmanız gerekir. Yeni bir tesise geçerseniz, emekli olduktan sonra polis memuru olarak görev sürenizin avantajlarından yararlanmaya devam edebilirsiniz. Örneğin, polislik döneminde, yılların yıpranması eklenir. Bu, normal şekilde izlemeye devam ettiğiniz sürece ilerlemenizi asla kaybetmeyeceğiniz anlamına gelir.
Polislikten GİH Memurluğuna Geçiş
Polislikten GİH memurluğuna geçiş yapmak isteyen kişilerin, polislikten memurluğa geçiş sürecine benzer şekilde kurum ve kuruluşları ile bir dilekçe doldurmaları gerekmektedir Bir polis memurluğundan bir GİH memurluğuna iş değiştirmek istiyorsanız, devlet önceliği ve bilgisayar sertifikası istenecektir.
Hem polislikten memurluğa geçmek için hem de GİH memurluğuna geçebilmek için, polis olarak görev yapmakta olan kişilerin elirtilen tüm şartları taşıması gerekmektedir. Buna ek olarak polis memuru olan kişilerin, ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli dilekçeyi vermesi ve tüm evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlaması gerekmektedir. Tüm bunlar kapsamında, kontenjan durumlarına bağlıu olarak ve belirli tarihlere bağlı olarak, polislikten memurluğa geçiş aşamları tam olarak başlayacaktır. Daha dtaylı bilgiler için, ilgili kurum ve bakanlıklardan da destek alınabilmektedir.
Polislikten Geçilebilecek Memurlar
Polislikten geçilecek memurluklar arasında pek çok lisans bölümüne ilişkin meslek bulunmaktadır. Bu kapsamda kişilerin ilgili lisans bölümünden mezuniyet derecesine sahip olması gerekmektedir. Buna bağlı olarak geçilebilecek bölümler arasında laboratuvar teknisyenleri, hemşireler, mimarlar, mühendisler, radyograflar, istatistikçiler, doktorlar, şehir plancıları, mühendisler, veri oluşturma ve yönetim operatörleri, kadastro mühendisleri, analistler, bilgisayar operatörleri, veri merkezi yöneticileri, kamu kurumu unvanına sahip kişiler ve kuruluşlar, eğitim uzmanları ve harita mühendisleri gibi memurluklar bulunmaktadır.
Hayırlı günler
Özel harekat biriminde görev yapıyorum.Ağustos 5 de yaş haddinden emekli olacağım.Sağlğım da çok ş ükür yerinde emekli olsamda düşünceme uygun bir işe bakacağım orman bakanlığının alanda yapılan görevi tam bana uygun.
Arazi görevi geçti için nasıl bir yol izlemem gerekir.
Polis Memuru olarak, asalet tasdikini aldıktan sonra GİH Memurluğuna geçmede belirli şartlar dışında isteğe bağlı olarak talep ettiğimiz zaman kabul olma durumu nasıl?
Bir diğer husus, Hangi kamu kurumlarına geçilmektedir?